Прокурора, який добивався знижки орендної ставки для своєї дружини, звільнили з посади

Прокурора, який добивався знижки орендної ставки для своєї дружини, звільнили з посади

Укрінформ
Заступника прокурора Одеської місцевої прокуратури №4, який вимагав неправомірної вигоди від орендодавця для члена своєї родини, звільнено з посади й притягнуто до відповідальності.

Про це у п'ятницю повідомили Укрінформу в прес-службі прокуратури Одеської області.

"Співробітники прокуратури та УСБУ в Одеській області задокументували 1 вересня факт одержання неправомірної вигоди першим заступником керівника Одеської місцевої прокуратури № 4. Зокрема, з’ясовано, що прокурор отримав від представника підприємства неправомірну вигоду у вигляді знижки на оренду приміщень загальною площею понад 200 кв. метрів. Орендарем приміщень, згідно з документами, є родич прокурора", - зазначили в прес-службі.

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Прокуратура Одеської області продовжує принципову планомірну роботу щодо очищення своїх рядів від корупціонерів та інших недобросовісних співробітників, додали в прокуратурі.

Як повідомило кореспонденту Укрінформу джерело у правоохоронних органах, заступник прокурора Одеської місцевої прокуратури №4 Валерій Білий добивався зниження орендної ставки для своєї дружини, обіцяючи власнику приміщення певну допомогу.

Раніше повідомлялося, що під час робочої поїздки до Одеси 17 червня Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про наміри очистити прокуратуру від корупціонерів. Тоді Луценко, пообіцявши скоротити значну кількість кадрів через невідповідність майна легальним доходам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-