Фейгін просить оперативно повідомляти про акції за звільнення Умерова

Фейгін просить оперативно повідомляти про акції за звільнення Умерова

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, який закликав всіх 3 вересня вийти на акції за звільнення заступника глави Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова, розповідає про відгуки на його заклик.

Про це він пише у своєму Фейсбуці.

"Я прошу активістів, які організовують групи підтримки заходу 3 вересня 2016 року на захист Ільмі Умерова, розповідати нам про географію акцій. Ми будемо репостити ваші повідомлення тут і в інших наших акаунтів в соцмережах. Ну і само собою покажемо Ільмі Умерову. Він буде дуже натхнений... Отже, у нас Торонто, Санкт-Петербург, Київ, Прага, Варшава, Берлін, Москва, Луцьк", - пише Фейгін.

Як повідомлялося, під час засідання у "Київському райсуді" Сімферополя, де розглядалося клопотання ФСБ про призначення Умерову судово-психіатричної експертизи, йому стало зле. "Швидка" відвезла Умерова в лікарню з підозрою на інфаркт. Однак після цього суд все-таки задовольнив клопотання слідчого УФСБ і виніс рішення про направлення Умерова на примусову психіатричну експертизу. Рішення про його подальше утримання в психстаціонарі буде прийнято 7 вересня.

Ільмі Умеров звинувачується з травня 2016 року за 2 ч.. ст. 280.1 (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, вчинені з використанням мережі "Інтернет") КК РФ, що передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі. З Умерова взята підписка про невиїзд. ФСБ вбачає провину Умерова в тому, що 19 березня 2016 року в Києві в прямому ефірі кримськотатарського українського телеканалу "ATR" він говорив про необхідність повернення Криму під юрисдикцію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-