ЄС може стати лідером у відновленні Донбасу – Могеріні

ЄС може стати лідером у відновленні Донбасу – Могеріні

Укрінформ
У Євросоюзі визначили пріоритети у підвищенні ефективності допомоги у процесі повної імплементації Мінських домовленостей.

Про це заявила високий представник Євросоюзу із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні за результатами першого дня неформального засідання Ради ЄС у закордонних справах у Братиславі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми обговорили можливість для Європейського Союзу відігравати лідируючу роль у реконструкції країни, особливо деяких конкретних регіонів, після повної імплементації Мінська», - наголосила Могеріні.

Також, за її словами, ЄС готовий надати у короткостроковій перспективі фінансову і технічну допомогу для покращення умов життя населення регіону, в особливості у сфері енергетики, а також у розмінуванні регіону.

Серед інших ініціатив, які обговорили глави МЗС, вона назвала допомогу у проведенні місцевих виборів у деяких районах Донецької і Луганської областей, коли для цього будуть створені умови, визначені ОБСЄ, включаючи запровадження поліцейської місії від цієї організації.

Високий представник ЄС також позитивно оцінила нинішнє дотримання режиму припинення вогню на сході України, висловивши сподівання, що така ситуація матиме продовження.

«Ми, з нашої сторони, загалом погодилися, що мінський і нормандський формати у рамковими для розв’язання кризи на у східній України. Але, очевидно, що ми не задоволені нинішнім станом справ із імплементації домовленостей», - зазначила Могеріні.

Вона наголосила, що ЄС повністю підтримує Мінський процес і Нормандський формат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-