Справа 2 травня: суд знову переніс засідання через неявку фігуранта

Справа 2 травня: суд знову переніс засідання через неявку фігуранта

Укрінформ
Колегія Малиновського райсуду Одеси, що розглядає кримінальну справу про масові заворушення в Одесі 2 травня 2014 року (в частині подій на Грецькій площі), прийняла у п'ятницю ухвалу про перенесення засідання з 2 на 8 вересня.

Ухвалу колегії оголосив головуючий на процесі суддя віктор Корой, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Через неявку до суду обвинуваченого Олександра Альошина, пов'язану з хворобою, засідання переноситься на четвер, 8 вересня", - сказав суддя Корой.

Варто зазначити, що судова колегія уже втретє протягом тижня винесла ухвалу про перенесення дати розгляду цієї резонансної справи. Слухання, які були призначені на 25 серпня і 1 вересня, суд теж відклав через неявку на засідання численних фігурантів справи чи їх адвокатів.

Враховуючи це, колегія суддів змогла протягом тижня лише винести ухвалу про продовження до 24 жовтня терміну перебування п'ятьох обвинувачених під вартою.

Як повідомлялося, під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і більше двохсот отримали поранення. Першими жертвами сепаратистськи настроєних бойовиків стали уболівальники одеського "Чорноморця", на яких було вчинено напад в районі Соборної площі. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані.

Обвинувачення інкримінує 22 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. П'ятеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Російської Федерації Сакаулов і Мефьодов перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-