Засідання Погоджувальної ради пройде по-новому

Засідання Погоджувальної ради пройде по-новому

Укрінформ
На першому засіданні Погоджувальної ради народних депутатів ознайомлять з проектом «Електронна Погоджувальна рада».

Про це повідомив сьогодні на презентації пілотного проекту «Електронна Погоджувальна рада» перший заступник керівника Апарату Верховної Ради Володимир Слишинський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перше засідання Погоджувальної ради відбудеться і у новій і у старій системах, щоб не паралізувати роботу керівників фракцій. Але це не надовго», - сказав Слишинський.

Він зауважив, що звичайно буде багато побажань і зауважень, які врахують, і незабаром депутати зможуть повністю перейти на цю систему.

Слишинський, коментуючи кореспонденту Укрінформу переваги цієї системи, зауважив, що завдяки роботі в цій системі унеможливиться ручне формування режиму порядку денного роботи парламенту.

«На Погоджувальній раді зазвичай хтось говорить я хочу, щоб було внесено такий-то законопроект. Але не можна було оперативно перевірити наскільки він готовий. Зараз же завдяки новій системі буде можливість автоматично перевірити готовність цього законопроекту до розгляду. Таким чином зменшується можливість ручного формування режиму порядку денного», - наголосив Слишинський.

Він зауважив, що була створена платформа, тепер черга за народними депутатами. Водночас Слишинський висловив сподівання, що нардепи легко засвоять цю систему і вже незабаром працюватимуть по-новому.

Слишинський також повідомив, що на цю систему витрачено 11 мільйонів 200 тисяч гривень.

Політик також повідомив, що у парламенті планують незабаром відмовитися від роздруківок порядку денного та законопроектів.

«Відносно законопроектів у паперовому вигляді, то незабаром буде переведено все в електронну форму», - сказав він.

Представник Апарату ВР зауважив, що наразі закон не дозволяє перейти з паперової в електронну форму і для цього треба прийняти рішення Верховної Ради про зміни до Регламенту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-