Кравчук: Варто виходити на

Кравчук: Варто виходити на "будапештський" формат, інші – не працюють

Укрінформ
Україні необхідно перейти на будапештський формат переговорів по ситуації на Сході України, оскільки нормандський та мінський процес не допоможуть вирішити питання закінчення війни.

Таку думку в інтерв'ю газеті "День" висловив перший президент України Леонід Кравчук.

"Зараз у Мінську вирішують одну єдину проблему - обмін полоненими, більше нічого. Це не вирішує головного - закінчити війну, повернути території і контроль над кордонами. Ні нормандський, ні мінський процес цього зробити не можуть. Тому я вважаю, що потрібно переходити на будапештський формат", - сказав Кравчук.

На його думку, в рамках такого формату переговорів потрібно актуалізувати Будапештський меморандум, підписаний у 1994 році, і на його гарантіях будувати дипломатичний процес. Також необхідно буде змінити кількість сторін та долучити зокрема Німеччину до переговорного процесу. Рішення, досягнуті в рамках переговорного процесу, а також механізми їхньої реалізації необхідно обговорювати публічно.

"Мінські перемовини спочатку дали позитивний результат - посадили Росію за стіл переговорів бодай на якомусь рівні. Думаю, що навіть зупинили агресивні плани Путіна вийти за межі Донбасу. Але зараз у Мінську вирішують одну єдину проблему - обмін полоненими, більше нічого", - наголошує Кравчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-