МЗС Чехії через суд хоче ліквідувати

МЗС Чехії через суд хоче ліквідувати "представництво ДНР"

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Чехії звернеться до крайового суду в місті Острава задля ліквідації громадського об’єднання, що назвало себе "Представницький центр ДНР".

Про це заявила речниця МЗС ЧР Міхаела Лагронову, повідомляє Радіо Свобода.

За її словами, це об’єднання створює хибне враження, ніби йдеться про офіційне дипломатичне представництво, а його керівниця Неллі Ліскова незаконно використовує титул "почесний консул".

Крім того, напередодні міністр закордонних справ Чехії Любомір Заоралек висловив занепокоєння, що відкриття цього "представництва" матиме негативні дипломатичні наслідки.

"Міністерство вже займається тим, як вирішити ситуацію, не виключаючи можливість ліквідувати це об’єднання", - написав він у листі до чеського євродепутата Яроміра Штетіни.

Зазначається, що громадське об’єднання "Представницький центр ДНР" минулого місяця заснувала Неллі Ліскова, що є лідером чеського популістського антиєвропейського об’єднання "Національна самооборона".

Повідомляється також, що напередодні анонсованого відкриття МЗС Чехії вже виступало з заявою, що "самопроголошена "ДНР" не може мати в Чехії жодної дипломатичної місії чи консульського представництва, бо це утворення не є державою".

Як повідомляв Укрінформ, 1 вересня в чеському місті Острава з’явилась установа з назвою "представництво ДНР". Бойовики заявили, що головна мета роботи цього "представництва" – поширення в Євросоюзі "правдивої інформації про поки невизнану країну".

Міністерство закордонних справ України висловило протест та вручило відповідну ноту Посольству Чеської Республіки в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-