Клімкін: Україна - момент істини для ОБСЄ

Клімкін: Україна - момент істини для ОБСЄ

Укрінформ
Здатність ОБСЄ справитися з кризою на сході України стане показником дієвості Організації з безпеки і співпраці в Європі.

Про це заявив, коментуючи підсумки зустрічі у Потсдамі глав МЗС ОБСЄ, міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Україна - це не просто лакмусовий папірець для ОБСЄ, це момент істини", - сказав міністр.

Якщо з тим, що відбувається на Донбасі і навколо Донбасу, ОБСЄ не просто справиться, а хоча б піде вперед, можна буде посилити наглядову місію. Якщо ми зможемо зробити озброєну місію ОБСЄ, то це буде крок вперед, - сказав Клімкін. "Якщо ми не в змозі це зробити, то треба шукати інші інструменти", - вважає він. Глава українського МЗС заявив, що під час дискусії відчув чітку підтримку, в тому числі й під час двосторонніх зустрічей.

На питання Укрінформу про те, на якій стадії знаходяться переговори щодо озброєної місії ОБСЄ, Клімкін повідомив, що вони тривають, але Росія їх блокує, і блокує обговорення мандату такої місії, кажучи, що озброєння на сьогодні не гратимуть необхідної для стабілізації ролі.

Наступного тижня, у Братиславі, Україна "спробує продовжити дискусію". Клімкін підкреслив, що така місія не лише повинна забезпечити безпеку майбутніх виборів, вона повинна забезпечити роззброєння, а для цього потрібна реальна сила. "Ми не обійдемося кількома сотнями неозброєних людей, які просто працюватимуть над організацією виборів", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-