Україна готова обміняти понад 400 прибічників

Україна готова обміняти понад 400 прибічників "Л/ДНР" - Грицак

Укрінформ
Представники ОРДЛО підтвердили місцезнаходження 45 українських полонених. Окрім того, інформація про місця тримання ще 12 осіб була відома раніше.

Про це сказав голова Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу в Харкові у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам підтвердили місця тримання 45 наших полонених на їх території. Було озвучено, що крім 45 відомі місця утримання ще 12 наших заручників, разом це 57 чоловік. Місця утримання інших осіб нам не відомі, але ми точно знаємо, що вони живі і що вони знаходяться на цих територіях... Це дає нам надію на те, що вони будуть звільнені. Ми готові платити за їх звільнення, і Президент України сказав, що буде платити, скільки треба за їх звільнення", - зазначив Грицак.

За його словами, в Україні у місцях позбавлення волі перебуває понад 400 прибічників "Л/ДНР", яких влада готова обміняти на українських громадян.

"В їх число входять ті, щодо яких вже прийняті і вступили в силу вироки, є ті, які знаходяться в місцях позбавлення волі, є ті, які перебувають під слідством", - сказав Грицак.

Він додав, що у "Л/ДНР" знають про кількість затриманих Україною їхніх прибічників, оскільки українська сторона діє виключно в рамках закону: затриманим надаються адвокати, про факт затримання інформуються родичі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-