В Україні запрацювала система е-декларування

В Україні запрацювала система е-декларування

Укрінформ
В Україні з 00:00 1 вересня запрацювала система обов'язкового електронного декларування майна держчиновниками.

З 1 вересня всі посадові особи, у тому числі нардепи, міністри і президент, повинні подати розширену декларацію про доходи через інтернет. Протягом 60 днів всі без винятку посадові особи високого рівня повинні подати декларацію про доходи та майно своєї родини.

"Відмова від подання декларації, або приховування в ній майна на суму понад 362 500 грн тепер є злочином за 362-ї статті Кримінального кодексу. Такі дії караються штрафом від двох тисяч п'ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років", – написав на своїй сторінці у Facebook глава комітету Верховної Ради з протидії корупції, депутат від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв.

Доступ до е-деклараціям на сайті nazk.gov.ua.

Нагадаємо, в Україні з 00:00 15 серпня в тестовому режимі запустили систему е-декларування, однак без механізму захисту даних.

31 серпня стало відомо, що Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України провела державну експертизу і видала Атестат відповідності Комплексна система захисту інформації для забезпечення легітимного функціонування реєстру електронного декларування з 1 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-