Ситуація в Україні - основна тема зустрічі ОБСЄ в Потсдамі

Ситуація в Україні - основна тема зустрічі ОБСЄ в Потсдамі

Укрінформ
Тема конфліктів на Європейському просторі, в першу чергу в Україні, кризовий менеджмент, роззброєння - основні на неформальній зустрічі міністрів закордонних справ ОБСЄ, яких 1 вересня запросив у Потсдам Франк-Вальтер Штайнмайєр.

Про це в середу на брифінгу в Берліні заявив офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ми виходимо з того, що особливо активна дискусія піде про кризу на сході України», - сказав Шефер.

При цьому не будуть особисто присутні на зустрічі американський, французький і російський міністри Джон Керрі, Жан-Марк Еро і Сергій Лавров. Крім того, не підтверджено й участь керівництва наглядової місії, а також ряду інших структур ОБСЄ, зокрема, представника з питань свободи ЗМІ, поінформував Шефер.

В цілому ж, за його інформацією, з 57 країн-членів главами МЗС будуть представлені делегації 40 держав, інші - заступниками. Українську делегацію, як раніше повідомляв Укрінформ, очолює Павло Клімкін.

Йтиметься не лише про кризовий менеджмент в Україні, а й в Придністров'ї, Нагірному Карабасі, невизнаних республіках Грузії в контексті ОБСЄ. Господар зустрічі сподівається, що в її ході вдасться підтвердити і зміцнити принципи ОБСЄ, знайти загальні підходи до проблеми управління кризами.

Важливою темою потсдамської програми, як заявив в середу сам Штайнмайєр в заяві для преси, буде контроль за озброєннями. «Я думаю, що саме зараз настав слушний момент для більшої прозорості, для зниження ризиків і побудови довіри», - заявив міністр, який виступив з ініціативою реформи Договору про звичайні збройні сили в Європі під егідою ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-