Порошенко: Припинення з 1 вересня вогню залежить від Путіна

Порошенко: Припинення з 1 вересня вогню залежить від Путіна

Укрінформ
Дотримання режиму повного припинення вогню на Донбасі з 1 вересня залежить тільки від президента Росії Володимира Путіна.

Про це під час робочої поїздки до Маріуполя заявив Президент Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінфому.

"26 серпня я уповноважив моїх представників у Тристоронній контактній групі запропонувати з 1 вересня повне припинення вогню. Нас підтримали наші колеги з ОБСЄ, нас підтримали наші партнери по "нормандському формату" - німці, французи. І зараз відповідь залежить лише від однієї людини, яка організувала агресію проти нашої держави. Її прізвище Путін", - сказав Порошенко.

Він додав, що Україна створить "усі необхідні умови", щоб змусити Росію виконувати взяті за Мінськими домовленостями зобов'язання.

Президент зазначив, що ніде, куди приходила Росія, не було щастя - ні в Придністров'ї, ні в Південній Осетії, ні в Абхазії, ні на окупованих територіях України.

У цьому контексті глава держави запропонував порівняти, як живуть Маріуполь і окупований Донецьк.

"Я передивився, яка середня заробітна платня у Маріуполі, завдяки працюючим підприємствам - 7422 гривні. Це друга заробітна платня в державі після Києва. А нехай подивляться, яка заробітна платня в Донецьку! І відповідь буде дуже проста, бо з 1823 підприємств 1200 не працюють. Немає роботи, рівень безробіття зашкалює, зарплата жебрацька, ціни захмарні -  і це є наслідками "руского міра", - резюмував Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-