Олланд сказав, про що говоритиме з Путіним на G20

Олланд сказав, про що говоритиме з Путіним на G20

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд планує провести двосторонню зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним у кулуарах саміту G20 в Китаї, під час якої обговорюватиметься ситуація в Україні та Сирії.

Про це він заявив у ході виступу в Єлисейському палаці перед французькими послами, текст якого оприлюднила канцелярія французького президента. 

«І це (мирне врегулювання в Україні та Сирії. - Ред.) ще раз те, що я хотів би сказати президенту Путіну в кулуарах G20. І, якщо нічого не станеться до того моменту, то скажу (про це. - Ред.) в Парижі, де я буду його приймати в жовтні», - сказав Олланд.

За його словами, Франція хоче вплинути на Росію, яка має відіграти свою роль у мирному врегулюванні. 

«Франція повинна сприяти вирішенню цілого ряду конфліктів, але Росія також має відігравати свою роль. Я маю на увазі, звичайно, українську кризу, яку я описав, але я також думаю, що те, що відбувається в Сирії, і це важливо, Росія може стати гравцем в переговорах, а не дійовою особою (у протистоянні. - Ред.)», - підкреслив Олланд.

«Ми, як і раніше, з канцлером Ангелою Меркель прагнули налагодити контакти упродовж серпня з президентом України Порошенком і президентом Путіним, щоб підтримати відновлення діалогу», - сказав Олланд.

На думку президента Франції, конфлікт в Україні шкодить відносинам між Росією і державами-членами ЄС та має високу вартість, бо ускладнює безліч економічних проектів через запроваджені санкції.

Напередодні стало відомо про скасування тристоронньої зустрічі Путіна, канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда на саміті G20. Як уточнив помічник глави російської держави Юрій Ушаков, Путін зустрінеться з ними окремо: 4 вересня - з Олландом, а наступного дня - з Меркель.

Саміт "Великої двадцятки" відбудеться 4-5 вересня в китайському Ханчжоу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-