Олланд про

Олланд про "нормандський формат": Ми маємо намір відновити дискусії

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд заявляє, що ситуація в зоні збройного конфлікту на сході України погіршилася упродовж літа, а виконання Мінських угод затримується.

За його словами, ризик подальшого погіршення зберігається. Про це Олланд заявив під час щорічної зустрічі з послами Франції, повідомляє Радіо Свобода.

Він також висловив сподівання на відновлення дискусії в "нормандському форматі" щодо ситуації в Україні: "Ми маємо намір відновити дискусії з Путіним і Порошенком, щоб добитися перемир’я і проведення вільних виборів".

Нещодавно прес-служба президента Франції повідомила, що Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Анґела Меркель у телефонній розмові з президентом РФ Володимиром Путіним висловили занепокоєння зростанням напруженості на сході України і наголосили на важливості дотримуватися Мінських угод.

За повідомленням, Олланд також висловив сподівання на продовження переговорів щодо ситуації на Донбасі у "нормандському форматі".

Після того, як 10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в анексованому Криму, у підготовці яких звинуватила Київ, президент Путін наголосив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору. Він додав, що проводити саміт в "нормандському форматі", про можливість якого говорила днями сама ж Москва, в таких умовах "безглуздо".

24 серпня Президент України Петро Порошенко заявив, що є всі підстави сподіватися на відновлення роботи "нормандського формату" найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-