Україна і Польща мають здолати усі виклики - Гройсман

Україна і Польща мають здолати усі виклики - Гройсман

Укрінформ
Україна налаштована на побудову дружніх та конструктивних взаємовідносин із Польщею.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Генриком Літвіном напередодні закінчення його дипломатичної місії в Україні, повідомляє Урядовий портал.

"Є певні виклики, які ми маємо здолати, є питання, на які ми маємо дати відповідь, але дуже важливо, щоб питання і відповіді, які ми будемо надавати одне одному, нас наближували, не роз’єднували. Тому що Польща і Україна – дуже близькі, дружні держави, які мають і спільне минуле, непросте минуле, які мають дуже добре сьогодення і мають отримати спільне і дружнє майбутнє", - підкреслив Гройсман.

Прем'єр-міністр наголосив на стратегічному значенні міждержавних відносин: "Я докладу усіх зусиль, щоби наші двосторонні відносини були на найвищому рівні. Я вважаю, що це є дуже важливим. Ми маємо здолати усі виклики, які є. Це завдання для уряду, який я очолюю, і взагалі для усіх нас".

Глава уряду також відзначив важливість участі Президента Республіки Польща Анджея Дуди в урочистостях з нагоди 25-ї річниці Незалежності України.

Посол подякував Гройсману за співпрацю. "Робота вашого уряду показує, що є велике зацікавлення двосторонніми контактами, і з нашої сторони також відкрилися відразу нові можливості. Переконаний, що це буде успішно розвиватися", - зазначив Літвін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-