Київ направив ноту Лаврову через напад на українське посольство

Київ направив ноту Лаврову через напад на українське посольство

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України надіслало ноту протесту на адресу МЗС Російської Федерації у зв’язку з нападом на Посольство України в Москві, скоєним групою радикально налаштованих осіб 27 серпня.

Про це йдеться у коментарі МЗС.

"Такі дії грубо порушують положення Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року та інші міжнародно-правові зобов’язання російської сторони. Такі протиправні дії, що були здійснені за фактичної бездіяльності правоохоронних органів Російської Федерації, свідчать про спланований та, очевидно, санкціонований характер цієї провокативної акції", - наголошують дипломати.

Як повідомлялося, у Москві українське посольство закидали яйцями та помідорами, запалювали файери та вигукували антиукраїнські гасла. Правоохоронці показово затримали кількох людей, решту присутніх безперешкодно відпустили.

Міністерство закордонних справ України закликало російську сторону провести всебічне розслідування цієї події, припинити психологічний тиск на співробітників українського дипломатичного представництва та забезпечити відповідні умови для належного функціонування Посольства України в Російській Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-