FT написала про роль українських політиків у виборах президента США

FT написала про роль українських політиків у виборах президента США

Укрінформ
Українські політики змушені були розпочати кампанію проти «пропутінського» кандидата в президенти США мільярдера Дональда Трампа.

Про це пише видання Financial Times.

«Перспектива лідерства Трампа, який дав високу оцінку найлютішому ворогу Володимиру Путіну, стимулювало ... політичне керівництво України зробити те, чого воно не робило ніколи раніше: непрямо втрутитися в американські вибори», - йдеться у статті.

Зокрема, мова про оприлюднення народним депутатом України Сергієм Лещенком та Національним антикорупційним бюро документів "чорної бухгалтерії Партії регіонів", з яких випливає, що глава передвиборчого штабу Трампа Пол Манафорт в 2012-2014 роках отримав від ПР 12,7 млн. У результаті Манафорт був змушений піти у відставку.

"Президентство Трампа змінило б проукраїнський порядок денний в американській зовнішній політиці. Для мене було важливо показати не лише корупційний аспект, а й те що він (Трамп. – Ред.) – проросійський кандидат, який може порушити геополітичну рівновагу в світі", – зазначив у коментарі FT Лещенко.

Побоювання Києва стосовно кандидата в президенти США від республіканців з’явилися після того, як він натякнув, що міг би визнати претензії Росії на Крим, та заявив, що "народ Криму, з того, що я чув, вибрав бути з Росією, а не з Україною".

Українських політиків також обурила роль команди Трампа у виключенні з програми республіканців пункту про постачання зброї Україною.

За словами Лещенка, більшість українських політиків "на боці Гілларі Клінтон".

Деякі міжнародні оглядачі зазначають, що якщо кандидат від республіканців програє у листопаді, то можна вважати, що дії Києва відіграли в цьому бодай невелику роль.

Раніше агентство АР оприлюднило дані електронного листування, з якого стало відомо, що Пол Манафорт і його заступник Рік Гейтс організовували таємне лобіювання інтересів Партії регіонів у США в період правління в Україні президента Віктора Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-