Веймарський трикутник: Ми маємо працювати над деескалацією на Донбасі

Веймарський трикутник: Ми маємо працювати над деескалацією на Донбасі

Укрінформ
Голови МЗС Німеччини, Франції і Польщі погодилися, що для зниження напруженості в Україні треба вжити більших міжнародних зусиль.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр 28 серпня після переговорів зі своїми колегами з Франції та Польщі, які проходили у німецькому Веймарі, повідомляє Радіо Свобода.

За словами Штайнмайєра, наразі немає серйозного прогресу щодо виконання Мінських угод, укладених у 2015 році для залагодження збройного конфлікту на Донбасі. "Ми мусимо працювати над деескалацією ситуації", – сказав він.

Глава МЗС Німеччини додав, що представники Заходу вели переговори з Києвом та Москвою щодо виконання всіх пунктів Мінських домовленостей, включаючи проведення місцевих виборів на окупованій території Донбасу.

Нагадаємо, збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією бойовиків. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських "добровольців" на Донбасі.

За даними ООН, від початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року там загинули понад 9 тисяч 200 людей, більш ніж 21 тисячі були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-