Росія стягнула на кордон з Україною більше 40 тисяч військових і майже 500 літаків

Росія стягнула на кордон з Україною більше 40 тисяч військових і майже 500 літаків

Укрінформ
Угруповання військ РФ, які залучаються до "раптової перевірки", перебувають у підвищеній бойовій готовності. За даними української розвідки, на кордоні налічується більше 40 тисяч російських військових і майже 500 літаків.

Про це йдеться у Фейсбуці ГУР Міноборони України.

"Угруповання військ Південного військового округу (Ростов-на-Дону), окремі з’єднання та частини Західного та Центрального військових округів, Північного флоту, Повітряно-космічних сил та Повітрянодесантних військ, які залучаються до раптової перевірки бойової та мобілізаційної готовності ЗС РФ перебувають у підвищеній бойовій готовності", - заявляють в Головному управлінні розвідки.

За підрахунками ГУР, вздовж державного кордону України на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей та в окупованому Криму розгорнуто угруповання ЗС РФ, яке включає "14 батальйонних тактичних груп, 8 ротних тактичних груп та дві мотострілецькі бригади, загальною чисельністю (з урахуванням Кримського міжвидового об’єднання військ та сил ЗС РФ) близько 41,6 тис. військовослужбовців".

"На озброєнні нараховується: тактичних ракетних комплексів "Точка-У" – 4; танків – 298; бойових броньованих машин – 1566; артилерійських систем – 363; реактивних систем залпового вогню – 169", - йдеться в повідомленні.

У ГУР зазначають, що в рамках підготовки до стратегічних командно-штабних навчань "Кавказ-2016" для підтримки дій наземного угруповання російських військ на кордонах з Україною у готовності до бойового застосування зосереджено 468 літаків та 303 вертольотів армійської авіації ЗС РФ.

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-