Петренко сказав, скільки триватиме розгляд позовів до РФ у міжнародних судах

Петренко сказав, скільки триватиме розгляд позовів до РФ у міжнародних судах

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко озвучив приблизні строки, коли можуть бути розглянуті міждержавні позови України через агресії Росії в міжнародних судах.

Як зазначив він в ефірі "112 Україна", для розгляду справи в Європейському суді з прав людини необхідно не менше 3-5 років.

"Якщо ми говоримо про Європейський суд з прав людини, то таких прикладів, як такого міждержавного спору, взагалі було тільки 16. Якщо говорити про війну, то такий спір був між Туреччиною і Кіпром – і ця справа розглядалася понад 10 років: 15 чи 16 років. Зараз у зв’язку з тим, що комунікація швидше, то це питання 3-5 років – не менше", - каже Петренко.

А перспектива позову у міжнародному суді ООН в Гаазі ще більш примарна: "Якщо говорити про Гаагу, то практика взагалі міжнародного кримінального суду полягає в тому, що починається розгляд справи по суті, коли закінчується військовий конфлікт. Грузія подала свій позов проти Росії в 2009 році, тільки в цьому році почалися перші процесуальні дії в цьому суді. Тому я кажу реалістичні строки – це питання років".

Раніше Петренко анонсував новий позов щодо агресії Росії в міжнародний суд ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-