Дещиця: Польща очікує на остаточні зміни в Україні

Дещиця: Польща очікує на остаточні зміни в Україні

Укрінформ
Посол України у Варшаві Андрій Дещиця каже, що поляки не можуть зрозуміти, чи Україна вже остаточно змінила свій шлях чи може повернутися назад.

Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

"Два роки тому у польському суспільстві було дуже високе піднесення, великий волонтерський рух на підтримку України. Але зараз складається таке враження, що Польща очікує, чи зміни в Україні відбулися вже остаточно, чи відбувся злам у переході України на нову якість чи ні, чи може все повернутися назад", – вважає Дещиця.

Водночас, за словами посла, йому легше говорити з польським керівництвом на тему продовження санкцій проти Росії, ніж те саме робити його колегам в інших країнах ЄС.

"З польським керівництвом легше, тому що вони розуміють цю проблематику і вони мають приклади з історії і знають, що Росія може бути загрозою для польської держави", – зазначив дипломат.

За словами Дещиці, Польща продовжує займати у Брюсселі проукраїнську позицію – і щодо продовження санкцій проти Росії, і в питанні безвізового режиму.

Нагадаємо, 24 серпня Україну відвідав президент Польщі Анджей Дуда. Перебуваючи у Києві, він разом з Президентом України Петром Порошенком закликав міжнародну спільноту посилити тиск на Росію.

Візит Дуди до Києва відбувся на тлі ухвалення польським Сеймом документу, яким події на Волині і у Галичині 1943-1944 років названі "геноцидом" поляків, організованим українськими націоналістами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-