Справа Онищенка: Інтерпол взяв 10 днів, щоб визначитися - Холодницький

Справа Онищенка: Інтерпол взяв 10 днів, щоб визначитися - Холодницький

Укрінформ
Інтерпол обіцяє визначитися і до 6 вересня дати відповідь щодо подальших кроків у справі народного депутата втікача Олександра Онищенка.

Про це в коментарі "112 Україна" заявив керівник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Обіцяють до 6 вересня вже визначитися з подальшими діями і подальшими кроками у цій справі саме за лінією Інтерполу. Він (Онищенко, - ред.) поки ще активно пересувається. У нас є інформація, що він кілька днів тому прилітав до  Росії. Людина пересувається, але ми вживаємо всіх заходів, щоб вона не змогла більше цього робити", - заявив Холодницький.

Зазначається, що голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник  розраховує, що Велика Британія екстрадує народного депутата Олександра Онищенка, оскільки допомагала у створенні НАБУ.

Раніше Солом'янський райсуд Києва задовольнив клопотання представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату Олександру Онищенку. Заарештовано два депозитних субрахунки, відкриті на ім'я Онищенка, а також рахунки афілійованих з ним компаній Rexlord Systems і Ostexpert Limited у латвійських банках Privat Bank  та Trasta komercbanka.

Як відомо, 27 липня генпрокурор України Юрій  Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенку. Це повідомлення передали захисту і родичам депутата 28 липня. 29 липня Онищенко заявив, що перебуває у Великій Британії і вже подав прохання про надання йому політичного притулку. Водночас 14 серпня в ефірі телеканалу "112 Україна" він заявив, що про надання політичного притулку поки не просив.

5 липня Верховна  Рада зняла недоторканність з Онищенка, а також дала дозвіл на його арешт. Його підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення "газової схеми". За попередніми даними, внаслідок викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-