Військовий експерт розкрив місце і подробиці запуску нової ракети

Військовий експерт розкрив місце і подробиці запуску нової ракети

Укрінформ
У п'ятницю, 26 серпня, відбувся черговий вдалий етап випробувань нового ракетного комплексу на базі реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) "Смерч". Робоча назва комплексу "Вільха".

Про це пише у Фейсбуці військовий експерт і директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

"Пуски відбулися на полігоні під Одесою – в місці, де подібні випробування проводилися вперше. При цьому в зоні пуску було закрито повітряний простір і морська акваторія, розгорнуті засоби контролю та телеметрії", - повідомив він.

За словами експерта, дальність дії комплексу вже в найближчій перспективі дозволяє розглядати його як заміну ОТРК "Точка". При цьому точність попадання – на порядок вище, ніж у "Точки".

Всі комплектуючі для виробництва "Вільхи" – вітчизняні, включаючи нову систему управління, нове ракетне паливо, нову бойову частину. Одна з "родзинок" - система управління ракетою. Вона передбачає корекцію польоту ракети за рахунок імпульсних двигунів.

"В кооперацію по створенню і виробництву нового комплексу і ракети включені провідні підприємства ОПК України при інтегруючої ролі Держккб "Луч" (м. Київ), - пише Згурець.

Фото: Фейсбук Юрія Бірюкова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-