Вода для Донбасу: у Кучми заявили про

Вода для Донбасу: у Кучми заявили про "істотний прогрес"

Укрінформ
В рамках засідання економічної підгрупи в Мінську досягнутий істотний прогрес у реалізації інфраструктурного проекту з водопостачання.

Про це повідомила в Фейсбуці Дарка Оліфер, прес-секретар представника України в Тристоронній контактної групи Леоніда Кучми.

"Мова йде про відновлення повноцінної роботи станції "Карбоніт" в Луганській області", - написала вона.

Так, за словами Оліфер, минулого тижня укладено договір про постачання води з цієї станції, яка буде забезпечувати водою близько 400 тисяч жителів Донбасу.

"Підготовка документа йшла більше року: необхідно було знайти такий механізм постачання води та оплати за неї, який би перебував виключно в рамках українського правового поля, і такий механізм був знайдений. Зараз "Карбоніт" працює лише на третину своїх потужностей. У той же час продовжується пошук рішення щодо складання доповнення до цього договору, де буде визначено механізм погашення боргів за воду в Луганській області, це понад 300 мільйонів гривень", - повідомила прес-секретар Кучми.

Вона нагадала, що безпека є ключовою складовою для вирішення всіх проблем політичного, гуманітарного та економічного характеру. Стійкий режим тиші, відвід важких озброєнь і підтвердження цього відводу СММ ОБСЄ, - основою для повноцінної реалізації перших і ключових пунктів Мінських домовленостей є повернення Україні контролю за українсько-російським державним кордоном.

Тристороння контактна група за участю представників ОРДЛО заявила про необхідність повного безстрокового припинення вогню на Донбасі з 1 вересня 2016 року

"У цей день розпочнеться новий навчальний рік. Тільки на підконтрольній Україні частині Донбасу в школи і дитсадки підуть понад 150 тисяч дітей. Ми наполягаємо, що всі діти Донецької та Луганської областей, незалежно від місця проживання, мають право на турботу і безпеку. Саме тому Україна наполягає на повному припиненні вогню", - пише Оліфер.

"Українська сторона послідовно виконує Мінські угоди, і закликає Російську Федерацію і ОРДЛО не порушувати взяті на себе зобов'язання і з 1 вересня 2016 року все-таки припинити стріляти", - додає вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-