Звільнення заручників: Україна готова на

Звільнення заручників: Україна готова на "серйозні" компроміси - Оліфер

Укрінформ
Українська сторона продовжує роботу з визволення заручників і готова йти на компроміси.

Про це заявила в Фейсбуці Дарка Оліфер, прес-секретар представника України в Тристоронній контактної групи Леоніда Кучми.

"Заради того, щоб 107 людей змогли повернутися до своїх близьких, Україна готова йти на серйозні компроміси. Ми вимагаємо негайно звільнити громадян і виступаємо проти шантажу з цього питання: амністія стосується іншого пункту Мінських угод, і його рішення ніяк не пов'язане зі звільненням людей. Крім того, ми знову вимагаємо допуску міжнародних гуманітарних організацій до тих, кого незаконно утримують на непідконтрольній Україні частині Донбасу", - написала вона за результатами сьогоднішніх переговорів у Мінську.

За словами Оліфер, Україна обурена ситуацією, яка склалася навколо КПВВ в Золотому Луганської області: "Всупереч домовленостям і взятим на себе зобов'язанням, представники ОРЛО продовжують саботувати його роботу. У свою чергу Україна ще в березні 2016 року завершила всі роботи по обладнанню цього пункту пропуску, в якому так потребують жителі Луганської області".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-