У Брюсселі пройшла акція на підтримку Умерова

У Брюсселі пройшла акція на підтримку Умерова

Політв’язні
Укрінформ
У Брюсселі пройшла акція на підтримку переслідуваного російською владою заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Про це інформує громадська організація КримSOS.

"Сьогодні вранці представники правозахисної організації "Міжнародне партнерство з прав людини" провели у Брюсселі акцію на підтримку заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова", - йдеться в повідомленні.

За даними КримSOS, представники МППЛ вимагали негайного звільнення Умерова, заявивши, що каральна психіатрія прирівнюється у світі до тортур і нелюдяного звернення.

"Ми глибоко обурені діями кримської "влади" щодо Ільмі Умерова. Каральна психіатрія - відомий радянський метод боротьби з інакомисленням, який у сучасному світі може бути прирівняний до тортур і нелюдського поводження. Умеров має бути негайно звільнений!", - заявив проектний менеджер і активіст МППЛ Симон Папуашвілі.

У КримSOS розповіли, що у п'ятницю о 18.00 акція на підтримку Ільмі Умерова пройде й біля будівлі російського посольства у Берліні. Крім того, аналогічні протестні заходи заплановано у Варшаві.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю о 16 годині на Майдані Незалежності у Києві відбудеться акція на підтримку заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова й усіх незаконно укладених кримчан.

11 серпня Умеров потрапив у лікарню з гіпертонічним кризом. "Швидка" забрала його прямо із залу Київського районного суду, де розглядалося питання про його примусову судово-психіатричну експертизу. Через кілька днів оперативники ФСБ забрали Умерова з лікарні й перевезли в психіатричну лікарню, де він знаходиться вже дев'ятий день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-