Укроборонпром взяв у радники американця

Укроборонпром взяв у радники американця

Укрінформ
Державний концерн "Укроборонпром" підписав Меморандум про співпрацю з екс-керівником Агентства з перспективних оборонних науково-дослідних розробок США (DARPA) Ентоні Тетером.

Свої підписи під цим документом у п'ятницю на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі поставили Генеральний директор концерну "Укроборонпром" Роман Романов і Ентоні Тетер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми підписуємо документ, згідно з яким Ентони Тетер є радником "Укроборонпрому" і згідно з цим документом нам буде доступна сучасна і найбільш актуальна інформація про тенденції у розвитку і, тим самим ми зможемо трохи заглянути в майбутнє", - сказав Романов.

Він також відзначив, що "Укроборонпром" покликаний забезпечувати технічне оснащення наших Збройних сил і сьогодні перед концерном стоїть завдання визначити які озброєння, які види техніки будуть потрібні нашим Збройним силам через 3-5 років "для того, щоб наша армія була високооснащена сучасними засобами".

Романов заявив, співпраця "Укроборонпрому" з Тетером забезпечить потужність і перевагу збройних сил України. Гендиректор українського концерну нагадав, що свого часу Ентоні Тетер керував Агентством з перспективних оборонних науково-дослідних розробок США (DARPA).

"Повірте, що ця робота забезпечить не лише Збройні сили України, це дасть змогу 80-тисячному колективу співробітників "Укроборонпрому" бути ефективним економічно", - переконаний гендиректор концерну.

У свою чергу Тетер сказав, що така співпраця буде дуже корисною для всіх. Він наголосив, що це саме той випадок, коли можна говорити, що "два плюс два в результаті дадуть п'ять".

"Я дуже задоволений, що я можу співпрацювати з "Укроборонпромом". Сьогодні ми розпочинаємо нову сторінку нашої співпраці і дуже сподіваюся, що це добре впливатиме на Україну і наші відносини (українсько-американські — ред.), сподіваюся наші відносини добре розвиватимуться", — наголосив він. 

Тетер також повідомив, що зараз він перебуває в процесі вивчення того, як працює оборонна промисловість в Україні, як йде процес розробки нової продукції і як проводяться дослідження. За його словами це процес вивчення у нього займе від півроку до року.

Ентоні Тетер також є директором "Tony Tether & Associates" та одним з найвідоміших американських експертів у галузі озброєння і технологій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-