Human Rights виступила із заявою на захист Умерова

Human Rights виступила із заявою на захист Умерова

Політв’язні
Укрінформ
Офіс міжнародної правозахисної організації в Нью-Йорку Human rights watch виступив із заявою з приводу утримання в сімферопольській психіатричній лікарні заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Про це на офіційному сайті HRW.

"Примусова психіатрична експертиза Умерова є кричущим порушенням його прав", - заявила співробітник Human Rights Таня Купер.

Застосування у даному випадку каральної медицини вона назвала "популярною в СРСР практикою щодо дисидентів і ганебною спробою використовувати психіатрію, щоб змусити замовкнути Умерова і очорнити його репутацію".

Як вважають у організації, російська влада Криму має звільнити активіста Умерова, припинити кримінальну справу проти нього і надати медичну допомогу, якої він потребує.

Правозахисники нагадали, що 59-річний екс-голова районної адміністрації Бахчисарая Умеров є відвертим критиком окупації Криму Росією і виступає за український статус півострова. У квітні 2016 року окупаційна влада в Криму оголосила Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією у зв'язку з чим кримськотатарські активісти оскаржать дане рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-