Москаль закидає Кабміну використання старих комуністичних назв

Москаль закидає Кабміну використання старих комуністичних назв

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявляє, що незважаючи на закон про декомунізацію, який зобов’язав місцеві ради перейменувати вулиці із комуністичними назвами, службовці Кабміну досі використовують їх.

Про це йдеться на сайті Москаля.

"Постанова Кабінету міністрів України № 518 від 27 липня 2016 р. (щодо надання субвенції з державного місцевим бюджетам) рябить комуністичними назвами. І це після введених у дію законів про декомунізацію! Наприклад, у м.Бершадь Вінницької області Кабмін виділяє кошти на капітальний ремонт будинку культури по вул. 50 років Жовтня, на Волині буде проводитися капремонт дитсадка в смт Жовтневе, реконструкція школи по вулиці Леніна в с.Давидівка та ремонт заїздів по вул. Карла Маркса в Брусилові. На Черкащині в м. Сміла відновлять дорожнє покриття по вул. Карла Маркса", - цитує губернатор постанову Кабміну.

За його словами, усі вказані в постанові населені  пункти давно перейменовані рішенням місцевих органів самоврядування або Верховною Радою, "однак для Кабміну вони досі прокомуністичні". "Всупереч Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", ст.4 якого забороняє використання комуністичних назв, Кабмін і далі виділяє кошти вождю світового пролетаріату Леніну, Марксу, Енгельсу, Котовському та іншим комуністичним ідолам", - додав Москаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-