Віце-прем'єр: Саміт Україна-ЄС та рішення про безвіз очікуємо в жовтні

Віце-прем'єр: Саміт Україна-ЄС та рішення про безвіз очікуємо в жовтні

Укрінформ
Самміт Україна - Європейський Союз, так само як і рішення про безвізовий режим слід очікувати восени, швидше за все - в жовтні.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Ми чекаємо цього рішення (про безвізовий режим, - ред.) восени, тому що це повинно бути додатково ще рішення ЄП, спочатку одного з його комітетів з громадянським свободам та юстиції, а після цього-винесений на загальне рішення ЄП, і прийняте рішення Європейської ради кваліфікованою більшістю. Я думаю, що ми говоримо про найближчих місяцях, напевно жовтень", - сказала вона.

Коментуючи заяву кореспондента "Радіо Свобода" у Брюсселі Рікарда Йозвяка про те, що саміт, який повинен був відбутися в травні, найімовірніше пройде восени, віце-прем'єр зазначила, що в цьому немає нічого дивного, оскільки в червні проходила зустріч керівництва України і ЄС.

"Я бачила цю новину, вона здивувала мене через те, що був такий міні-саміт, можна сказати, за участю Президента України, президента Європейської ради, президента Європейської комісії, президента Європейського парламенту в кінці червня, і тоді було домовлено, що саміт у повноцінному форматі, за участю глав держав-членів, відбудеться восени. Тому я не розумію в зв'язку з чим пов'язана новизна цього повідомлення окремого журналіста. Нічого нового не відбулося", - пояснила Климпуш-Цинцадзе.

Зазначимо, раніше кореспондент "Радіо Свобода" у Брюсселі Рікард Йозвяк повідомив, що саміт Україна – Європейський Союз (ЄС) може відбутися в жовтні-листопаді.

Нагадаємо, що єврокомісар з питань європейської політики сусідства Йоханнес Хан висловив сподівання, що Україна зможе отримати безвізовий режим з Євросоюзом у жовтні. 20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламенту і Ради Європейського Союзу скасувати візи для громадян України. Віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе прогнозує, що безвіз нададуть ближче до осені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-