Полторак зустрівся з начальником Генерального штабу Збройних сил Кувейту

Полторак зустрівся з начальником Генерального штабу Збройних сил Кувейту

Укрінформ
Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак зустрівся з начальником Генерального штабу Збройних сил Держави Кувейт генерал-лейтенантом Мухаммедом Аль-Хадером. У ході зустрічі сторони обговорили перспективні напрями українсько-кувейтського співробітництва в оборонній сфері.

Про це інформує Урядовий портал.

Полторак поінформував про ситуацію, що склалася на Донбасі.

«На відміну від ворога, ми надаємо перевагу мирному врегулюванню проблеми. Будь-які питання можна вирішити дипломатичним шляхом, - сказав міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак. - Але дипломатія успішна лише за наявності добре підготовлених та оснащених Збройних Сил. Тому з початку збройного конфлікту на сході України ми розпочали докорінні зміни в українському війську».

Начальник Генерального штабу Збройних сил Держави Кувейт генерал-лейтенант Мухаммед Аль-Хадер у свою чергу передав вітання від міністра оборони та від себе особисто з нагоди 25-ї річниці Незалежності України.

Він висловив солідарність з українським народом та зазначив, що був приємно вражений рівнем організації та проведення військового параду, а також висловив співчуття з приводу втрат, яких зазнала Україна в ході бойових дій на сході.

«Так історично склалося, що за незалежність треба платити, і найчастіше ціна незалежності - людські життя», - зазначив Аль-Хадер.

Сторони домовилися про поглиблення співробітництва між оборонними відомствами двох держав, зокрема у військово-технічній сфері та щодо обміну досвідом, а також розглянули можливість щодо участі військовослужбовців у спільних навчаннях.

Міністр оборони України відзначив, що між Україною та Державою Кувейт налагоджено дружні взаємовідносини, зокрема й у сфері військово-технічного співробітництва.

«Переконаний, взаємовідносини між Україною та Державою Кувейт переходять на якісно новий рівень», - підсумував міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-