Меркель і Соботка проти зняття санкцій з Росії

Меркель і Соботка проти зняття санкцій з Росії

Укрінформ
Прем'єр Чехії Богуслав Соботка не згоден з позицією свого президента і вважає неправильним зняття з Росії санкцій.

Про це він заявив у четвер на спільній прес-конференції з канцлером ФРН Ангелою Меркель у  Празі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Санкції прив'язані до Мінських угод. Ми з нашими європейськими партнерами не раз погоджувалися з тим, що скоротити санкції можна лише, якщо будуть успішні кроки по реалізації Мінських угод», - сказав Соботка.

Він звернув увагу на те, що поки таких кроків не спостерігається, а без них «санкції не можуть бути зняті». «Спочатку нам потрібен прогрес в переговорах з Україною і з Росією. Зобов'язання мають бути виконані прямо зараз», - сказав глава чеського уряду.

Меркель заявила, що цілком поділяє думку свого колеги. Вона також зауважила, що «Німеччина і Франція останніми днями дуже прагнуть домогтися прогресу в реалізації Мінських домовленостей». З жалем вона констатувала, що ситуація з безпекою за літо не тільки не покращилася, а навпаки погіршилася, кожен день на лінії зіткнення гинуть люди, зокрема, українські солдати, наголосила канцлер.

«Можете собі уявити, наскільки це складно, в таких умовах вирішувати ще й важкі політичні питання в Україні», - сказала Меркель. Вона згадала вчорашню телефонну розмову з президентами Франції і Росії Франсуа Олландом і Володимиром Путіним і запевнила, що знаходиться в постійному контакті з українським президентом Петром Порошенком; йде робота і на робочому рівні. Керівник німецького уряду сподівається, що за допомогою Європейської Ради вдасться досягти якогось прогресу, але поки цього не сталося.

Раніше в цей день президент ЧР Мілош Земан назвав санкції «проявом слабкості» і висловив надію, що протягом року їх буде скасовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-