Обрання кримських депутатів до Держдуми РФ не легітимізує анексію - Надаль

Обрання кримських депутатів до Держдуми РФ не легітимізує анексію - Надаль

Укрінформ
Спроби Росії легітимізувати анексію Криму шляхом обрання до Держдуми РФ представників окупованого півострова не вплинуть на позицію Франції.

Про це у Парижі заявив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, чи визнає офіційний Париж результати парламентських виборів у Росії і легітимність кримських депутатів, які балотуються до Держдуми.

«Під час своєї телефонної розмови з президентом Росії і канцлером Німеччини 16 серпня президент Республіки нагадав послідовну позицію Франції, суть якої у тому, що анексія Криму є незаконною», - сказав французький дипломат.

Нагадаємо, у тій розмові Олланд укотре висловив позицію Франції про те, що анексія Криму не може бути визнана. Тоді ж він висловив стурбованість через ескалацію конфлікту на Донбасі протягом останніх тижнів і нагадав, що всі зобов'язання, які були взяті за Мінськими угодами, мають бути реалізовані зацікавленими сторонами.

Вибори до Державної думи відбудуться 18 вересня, при цьому вперше - у Криму: окупований півострів має делегувати у Москву чотирьох представників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-