У Петренка готують сюрприз для «чорних нотаріусів»

У Петренка готують сюрприз для «чорних нотаріусів»

Укрінформ
Міністерство юстиції готує законопроект, яким посилить відповідальність державних реєстраторів та нотаріусів за внесення до реєстру власності неправдивих даних.

Про це під час круглого столу повідомив заступник міністра юстиції Павло Мороз, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 «Державних реєстраторів за внесення неправдивих даних до реєстру нерухомості, що мають ознаки рейдерського захоплення, потрібно притягати до кримінальної відповідальності. Щоб юридично це можна було зробити зараз, ми готуємо законопроект, у якому передусім посилимо кримінальну відповідальність державних реєстраторів та нотаріусів», - сказав він.

Зокрема, законопроект має внести зміни до Кримінального кодексу, якими передбачено кримінальну відповідальність державних реєстраторів та нотаріусів за внесення неправдивих даних до реєстрів. Також у законопроекті буде передбачена і кримінальна відповідальність для заявника - ініціатора внесення до реєстру власності неправдивої інформації. Також міністерство у законопроекті планує  запровадити механізм, коли державний реєстратор може звернутися до Мін'юсту, якщо буде не впевнений, що до нього на реєстраційну дію надійшов законний пакет документів.

«Тобто, це буде запобіжний захід, щоб державний реєстратор переконався, що реєстраційні дії проводити безпечно. У подальшому, коли реєстраційну дію буде проведено із залученням Міністерства юстиції, у разі виникнення спору за нерухомість його можна буде вирішити лише в судовому порядку», - резюмував Мороз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-