Раді пропонують обмежити право нардепів виїздити за кордон

Раді пропонують обмежити право нардепів виїздити за кордон

Укрінформ
Верховній Раді пропонують уточнити порядок виїзду народних депутатів за кордон у випадку надходження подання Генерального прокурора щодо зняття недоторканності.

Відповідний законопроект 3058 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо порядку виїзду з України народних депутатів України» розміщено на офіційному сайті ВР.

Авторами документа виступили парламентарії від фракції «Блок Петра Порошенка» Вадим Денисенко, Дмитро Лубінець та Ірина Суслова.

Наразі текст проекту закону на сайті Ради відсутній, а в графі «Дата та стан проходження» вказано, що його «передано на розгляд керівництву».

Водночас, у прес-службі БПП зазначили, що автори законопроекту пропонують обмежити право народного депутата виїзду за кордон у разі надходження до ВР подання Генеральної прокуратури про зняття депутатської недоторканості.

«Ми добре пам'ятаємо історію Клюєва і Онищенка, що є яскравими прикладами проблеми втечі нардепів-корупціонерів за кордон. Ми розуміємо, що Конституцію змінювати довго і малореально, тому «Антипопулісти» (депутатське об'єднання - ред.) запропонували варіант, як бути з цим питанням. Він полягає в тому, що, якщо є подання Генпрокуратури про зняття недоторканності з народного депутата, то законом обмежується право його виїзду за межі України, причому інші права не обмежуються», - цитує прес-служба В.Денисенка.

Парламентарій також не виключає, що прийняття законопроекту супроводжуватиметься спротивом частини нардепів.

«До останнього часу багато депутатів виступали за вирішення цієї проблеми. Але спротив нашій ініціативі, безумовно, буде. Її будуть називати антиконституційною, такою, що обмежує права, хоча вона насправді нічого не порушує. Насправді, саме цього вимагає від нас суспільство і Революція гідності, що відбулась», - зауважив Денисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-