Генпрокуратура викликає екс-міністра Єжеля на допит

Генпрокуратура викликає екс-міністра Єжеля на допит

Укрінформ
Генеральна прокуратура викликає колишнього міністра оборони Михайла Єжеля на допит 5 вересня.

Про це повідомляється на сайті ГПУ.

"Підозрюваний Єжель Михайло Броніславович, 19.10.1952 р.н., відповідно до вимог ст.ст. 133, 135, 137, 297-5 КПК України викликається на 10:00 год. 5 вересня 2016 року до слідчого в особливо важливих справах Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Головна військова прокуратура підозрює Єжеля у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

На думку слідства, екс-міністр в інтересах третіх осіб упродовж 2011 - 2012 років видав чотири окремі доручення, за якими оплата комунальних послуг, спожитих суб'єктами господарювання, була здійснена за рахунок бюджетних коштів без подальшої компенсації (суб'єкти підприємницької діяльності були задіяні у наданні послуги з харчування особового складу Збройних сил України). Цим завдано матеріальних збитків державі на загальну суму близько 43 млн грн.

Підозрюваного оголошено в державний розшук та вжито заходів щодо його оголошення у міжнародний розшук. Суд надав дозвіл на затримання та доправлення його в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

22 серпня Печерський суд Києва надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо Єжеля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-