Порошенко: Війна України з Росією - війна за європейські цінності

Порошенко: Війна України з Росією - війна за європейські цінності

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що нинішня українсько-російська війна є війною європейською, за Європу і європейські цінності.

Про це він сказав на ХІІ Нараді керівників закордонних дипломатичних установ України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми прагнемо жити в мирі, ми прагнемо бути вільними, ми прагнемо жити в демократичній державі і прагнемо бути незалежними. І тому ця війна - європейська, тим більше, ведеться ця війна за Європу, за європейські цінності", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що Росія ніяк не може змиритися з тим, що Україна обрала європейський шлях інтеграції та має свій власний цивілізаційний вибір.

За його словами, за цей вибір українці боролися роками і століттями.

"Росія не хоче змиритися з тим, що Україна має свій власний євроцивілізаційний вибір... Росія не може змиритися з тим, що Україна обрала європейський шлях", - підкреслив Глава держави.

У свою чергу Президент Польщі Анджей Дуда запевнив, що його країна ніколи не підтримуватиме політику агресії, яка порушує міжнародне право і знищує довіру між народами.

"Нема і ніколи не буде нашої підтримки для політики агресії, яка руйнує довіру між народами і зводить їх відносини до банальної різниці у силі", - зазначив Дуда.

Президент Польщі підкреслив, що основним у зовнішній політиці його країни є принцип верховенства права. Саме це є умовою сталого миру в світі. "Ми це розуміємо сьогодні, коли дивимося на конфлікт на сході України та на окупацію Криму. Там порушено основні норми міжнародного права, особливо засаду цілісності територій незалежної країни, якою є Україна", -  підкреслив Дуда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-