Олланд нагадав Путіну про зобов'язання за Мінськими угодами

Олланд нагадав Путіну про зобов'язання за Мінськими угодами

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд висловив стурбованість через ескалацію конфлікту на Донбасі протягом останніх тижнів і зростаючу кількість порушень режиму припинення вогню на сході України.

Про це він заявив в рамках телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Росії Володимиром Путіним щодо ситуації в Україні, повідомляється на сайті президента Франції. 

"Він (Франсуа Олланд. - Ред.) підкреслив, що ескалація поставить під ризик увесь процес, тому жодної альтернативи мирному врегулюванню немає. Він нагадав, що всі зобов'язання, які були взяті за Мінськими угодами, повинні бути реалізовані зацікавленими сторонами", - йдеться у повідомленні.

Також, французький глава нагадав про послідовну позицію Парижа стосовно невизнання анексії Криму Росією. 

Олланд ще раз наголосив, що Франція та Німеччина постійно залучені до Нормандського формату. Він висловив надію, що умови для нової зустрічі у цьому форматі будуть швидко створені.

Як повідомлялось, телефоном лідери трьох держав домовилися продовжити особисті контакти з української тематики і, зокрема, провести спільну зустріч на полях майбутнього 4-5 вересня у Китаї саміту «Групи двадцяти».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-