Увага українського суспільства до політв'язнів в Криму стала істотно нижчою - Полозов

Увага українського суспільства до політв'язнів в Криму стала істотно нижчою - Полозов

Укрінформ
Відсутність українських і зарубіжних ЗМІ в анексованому Криму, а також нестача належної уваги українського суспільства сприяє політиці репресій російської влади щодо громадян України.

Як написав у Фейсбуці російський адвокат Микола Полозов, поки ця ситуація не зрушає з «мертвої точки».

«Відсутність гласності, інформаційний вакуум, наявність тільки ЗМІ Російської Федерації у Криму, що подають (якщо подають взагалі) інформацію в односторонньому ключі, безумовно, сприяють свавіллю і політиці репресій з боку російської влади щодо громадян України в Криму», – наводить його слова сайт Крим.Реалії.

Він підкреслив, що увага українського суспільства, засобів масової інформації до українських політв'язнів у Криму «істотно нижча, ніж була до тих, кого російська влада переслідували протягом 2014 – 2015 років».

Полозов переконаний, що політичний статус Криму, в тому числі, в очах української влади, не дає можливості забезпечити присутність на анексованому півострові незалежної преси, як української, так і зарубіжних країн. «Законодавчі заборони в частині регулювання відвідування окупованої території якщо й вирішаться, то, з урахуванням усієї бюрократичної механіки, в кращому випадку – до кінця року», – вважає він.

Адвокат заявляє, що проблема прав людини в Криму, прав громадян України не терпить відкладення. Для цього, за його словами, потрібна політична воля й заглибленість у проблематику української влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-