Розміщення в Україні ядерної зброї допоможе стримати російську агресію - політолог

Розміщення в Україні ядерної зброї допоможе стримати російську агресію - політолог

Укрінформ
Україна може прийняти вивезену з Туреччини американську тактичну ядерну зброю, яка стане ефективним інструментом стримування російської агресії.

Таку думку висловив на своїй сторінці в Facebook політолог, директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"ЗМІ повні чуток про те, що США терміново перевозять ядерну зброю з нестабільної Туреччини до Румунії та інших країн. У Бухаресті це заперечують. Поки румуни думають, чи знадобиться їм ядерну зброю для стримування майбутнього конфлікту між Придністров'ям і Молдовою, Київ міг би дозволити собі прийняти американську тактичну ядерну зброю", – написав він.

На думку політолога, це був би ефективний міжнародний механізм стримування російської агресії.

"Набагато ефективніший, ніж міжнародні санкції проти Росії. Тим більше що Кремль вже розмістив на тимчасово окупованій території України, в Криму, ракети з ядерними боєголовками", – зазначив він.

Небоженко додав, що прийняття ядерної зброї автоматично вирішить питання про необхідність американських (не натовських) військових баз на території України у відповідь на ескалацію війни і агресію з боку Росії.

"Тимчасове розміщення американської ядерної тактичної зброї в Україні було б компенсацією Україні за помилкову відмову від ядерної зброї під гарантії Будапештського договору", – нагадав Небоженко.

Як повідомляв Укрінформ, американські аналітики заявляють про серйозні ризики захоплення терористами та іншими ворожими силами десятків одиниць ядерної зброї США, розміщених на турецькій авіабазі Інджирлік. Про це йдеться в доповіді вашингтонського аналітичного центру Stimson Center.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-