Ердоган запевнив Порошенка: Туреччина і далі підтримує Україну

Ердоган запевнив Порошенка: Туреччина і далі підтримує Україну

Укрінформ
Позиція Туреччини щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України залишається незмінною.

Про це йшлося під час телефонної розмови Президента України Петра Порошенка з президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом, повідомляє прес-служба Глави Української держави.

"Реджеп Таїп Ердоган запевнив Петра Порошенка у незмінності позиції Туреччини щодо підтримки незалежності та територіальної цілісності України у її міжнародно визнаних кордонах. Президент Туреччини також заявив, що Турецька Республіка не визнає окупації Криму і продовжуватиме усіляко підтримувати кримських татар", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу Глава Української держави в контексті спроби військового перевороту, яка сталася у Туреччині в ніч з 15 на 16 липня 2016 року, підтвердив підтримку з боку України законно обраних президента та уряду Турецької Республіки.

Сторони відзначили обопільну налаштованість продовжувати докладати усіх зусиль з метою поглиблення стратегічного партнерства між двома державами. Окрім того, лідери двох держав окремо обговорили питання розвитку взаємодії в енергетичній сфері.

Порошенко також висловив своєму турецькому колезі співчуття з приводу нещодавніх терористичних актів, що забрали життя людей на сході країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-