Вдома в Ільмі Умерова проведуть молебень

Вдома в Ільмі Умерова проведуть молебень

Укрінформ
Вдома в заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова в понеділок, 22 серпня, проведуть молебень.

Про це у Фейсбуці повідомляє дочка Ільмі Умерова – Айше.

«У понеділок, 22 серпня, в будинку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова відбудеться традиційний молебень (за адресою: місто Бахчисарай, вул. Лазурна, 67). Кримськотатарський народ має знову показати свою єдність і взаємопідтримку, зібратись і помолитись про звільнення наших політв'язнів і викрадених», – написала Айше Умерова.

Про запланований молебень також інформує і глава ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв.

«Кримські татари вкотре звернуть свої благання до Всевишнього з проханням про якнайшвидше звільнення політв'язнів, повернення всіх викрадених і зниклих, возз'єднання сімей, із побажаннями всім миру, добра, здоров'я і благополуччя», – написав Смедляєв у Фейсбуці.

Заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова утримують у психіатричній лікарні в анексованому Сімферополі. Туди його 16 серпня примусово доставили співробітники російської ФСБ.

Як повідомляв Укрінформ, ситуація з утриманням Ільмі Умерова у стаціонарі психіатричної лікарні у Сімферополі трохи змінилася: йому дозволили побачення з рідними та адвокатами.

Медикаментозних методів для проведення експертизи не застосовують - тільки бесіди і спостереження.

Айше також подякувала всім за підтримку і попросила журналістів писати і говорити про це якомога більше, оскільки це безпрецедентний випадок у сучасному Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-