Нардеп радить допитати Манафорта у справі Лавриновича

Нардеп радить допитати Манафорта у справі Лавриновича

Укрінформ
Народний депутат Сергій Лещенко вважає, що Генпрокуратура мала би допитати главу штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа Пола Манафорта у справі екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича.

Таку думку він висловив на брифінгу в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якби слідство допитало пана Манафорта у справі "Scadden", він міг би пролити світло  на подробиці, яких не вистачає для засудження пана Лавриновича", - сказав Лещенко.

За його словами, існують докази того, що Манафорт був причетний до підготовки звіту кампанії "Scadden", який стосувався справи Юлії Тимошенко за часів Януковича. "Є документи, що вказують на те, що пан Манафорт безпосередньо переглядав цей звіт, його редагував перед публікацією і давав рекомендації про зміст цього звіту", - сказав нардеп.

Нагадаємо, 18 серпня Лавриновичу було вручено підозру ГПУ. Колишній міністр юстиції підозрюється в тому, що у 2013 році, за попередньою змовою з групою осіб, вчинив розтрату бюджетних коштів в сумі понад один мільйон доларів США на користь іноземної юридичної фірми, з якою безпідставно, на порушення чинного законодавства, було укладено договір на закупівлю Міністерством юстиції України послуг з дослідження дотримання принципів верховенства права та практики Європейського суду з прав людини у справі щодо Юлії Тимошенко.

Дії Лавриновича кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-