Армія отримала понад 110 одиниць озброєння

Армія отримала понад 110 одиниць озброєння

Укрінформ
Збройні Сили України за минулий тиждень отримали понад 110 одиниць озброєння та військової техніки і більше 10 тисяч ручних димових гранат та сигнально-світлозвукових мін.

Про це сказав на брифінгу речник Міністерства оборони України, підполковник Олексій Чернобай, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За минулий тиждень Збройні Сили України отримали понад 110 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема автомобільну техніку, навігаційну апаратуру, наземні радіолокатори а також більше 10 тис. ручних димових гранат та сигнально-світлозвукових мін", - сказав він.

Речник також відзвітував про кількість відремонтованої за тиждень техніки.

"За минулий тиждень ремонтні бригади Збройних Сил України та державних підприємств відновили близько 1 тис. одиниць озброєння та військової техніки яка продовжить виконання завдань в районі проведення антитерористичної операції. Таким чином з початку АТО розгорнута система технічного забезпечення Збройних Сил України дозволила відновити вже понад 52 тис. одиниць озброєння і військової техніки, із яких близько 49 тис. силами ремонтних підрозділів повернуто до ЗСУ", - додав Чернобай.  

Разом з тим, підполковник підсумував, скільки було придбано нової техніки для потреб ЗСУ.

"Закуплено і поставлено понад 3,5 тис. нових і модернізованих зразків озброєння і військової техніки. Основні з них - це броньована автомобільна та інженерна техніка, безпілотні авіаційні комплекси, модернізовані радіо релейні станції, артилерійські системи, кулемети, постріли з керованої ракетою, тепловізійні прилади, наземні радіолокатори та інші. Також закуплено і поставлено близько 65 тис. боєприпасів та модулів кумулятивного захисту", - пояснив Чернобай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-