Путін накаляє відносини з Україною, щоб залякати Захід - експерт

Путін накаляє відносини з Україною, щоб залякати Захід - експерт

Укрінформ
Путін намагається загострити ситуацію на кордоні з Україною, аби збільшити підтримку своєю партії на виборах та підняти ставки перед міжнародними перемовинами.

Таку думку у статті для CBC News висловив старший науковий співробітник школи Мунка з глобальних питань при університеті Торонто Браян Стюард.

«Путін може роздмухувати нову кризу для збільшення підтримки своєї партії «Єдина Росія» на парламентських виборах у вересні», - пише Стюард.

Він наголошує, що популярність партії, яка досі залишається фундаментом влади Путіна, останнім часом дещо знизилася з огляду на падіння російської економіки. «Популярність Путіна та його партії зазвичай зростає під час міжнародних криз», - зазначає експерт.

Іншою причиною нинішнього загострення протистояння може також бути бажання Путіна «підняти ставки» перед майбутніми міжнародними перемовинами щодо України. «Дехто вірить, що Путін, добре відомий як досвідчений ризиковий опортуніст у закордонних справах, хоче залякати Захід, аби він дещо ослабив санкції проти Москви, коли міжнародні перемовин щодо України відновляться у вересні», - стверджує Стюард.

Втім, на переконання автора, навіть якщо президент Росії «не зацікавлений у чомусь більшому, ніж локальні сутички і гра м’язами», все одно напруження ситуації є небезпечним. «Однією із таких небезпек є те, що протиборчі сторони у цих спірних прикордонних регіонах значно краще озброєні, ніж будь-коли, і мають неймовірну летальну потужність. Інша небезпека – це те, що конфлікти в усіх частинах світу нині мають схильність виходити з-під контролю, далеко поширюючи свою отруту», - підсумовує експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-