Президент не виключає введення воєнного стану й мобілізації

Президент не виключає введення воєнного стану й мобілізації

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко не виключає, що змушений буде ввести воєнний стан та оголосити мобілізацію у разі подальшої ескалації конфлікту з Російською Федерацією.

Про це він заявив під час робочої поїздки до Львівської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На жаль, загострення ситуації на Сході та в Криму не виключають можливості випадку продовження ескалації, ми вимушені будемо ввести воєнний стан та оголосити мобілізацію», - сказав Порошенко.

Поки що, пояснив він, кількість добровольців, які йдуть на військову службу за контрактом, дозволили йому, як Верховному Головнокомандувачу Збройних сил України, утриматися від оголошення нових хвиль мобілізації.

Президент відзначив, що нині принципова позиція України полягає в координації з міжнародними парнерами, поверненні сусіда-агресора за стіл переговорів, а також у спробах змусити РФ взяти на себе зобов’язання по виконанню мінських домовленостей та повернути нормандський формат.

«Розраховувати на перемогу ми можемо, коли ми маємо потужні Збройні сили, кваліфіковані, високопатріотичні, озброєні та підготовлені, та потужну солідарність та підтримку України з боку усього світу», - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-