Порошенко ветував закон про амністію учасників АТО

Порошенко ветував закон про амністію учасників АТО

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко ветував ухвалений Верховною Радою проект закону №4255 "Про амністію у 2016 році", який поширюється і на учасників антитерористичної операції.

Про це повідомляється на сайті парламенту. Зокрема зазначається, що  законопроект №4255 готується до розгляду з вето Президента.

Нагадаємо, цей  законопроект  був ухвалений парламентом 7 липня 2016 року. 

У ст. 2 законопроекту передбачено: "Звільнити від відбування покарання у виді позбавлення волі на певний строк та від інших покарань, не пов‘язаних з позбавленням волі, осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, отримали статус учасника бойових дій, обвинувачених, засуджених за вчинення злочинів, що не є особливо тяжкими злочинами проти життя та здоров‘я особи, та не є діяннями, передбаченими ч. 2, 3 та 4 статті 408, статтею 410, ч. 2, 3 та 4 статті 411 Кримінального кодексу".

Також законопроект  передбачає звільнення  від відбування покарання у виді тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців: а) засуджених за злочини невеликої та середньої тяжкості; б) засуджених вперше за тяжкі злочини, якщо вони на день набрання чинності цим законом відбули не менше половини призначеного строку основного покарання".

Закон  визначає також інші підстави для амністії та коло осіб, до яких амністія не застосовується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-