Україна та Ізраїль обговорили спільне розслідування справ

Україна та Ізраїль обговорили спільне розслідування справ "Сім'ї"

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко обговорив з державним прокурором Держави Ізраїль Шаєм Ніцаном питання двосторонньої співпраці і, зокрема, перспективи розслідування злочинів, скоєних колишніми високопосадовцями України та їх оточенням.

Відповідні переговори керівників правоохоронних відомств двох країн відбулися під час офіційного візиту генпрокурора України до Ізраїлю, повідомляє прес-служба ГПУ. 

"З ізраїльською стороною обговорено актуальні питання двосторонньої співпраці, зокрема щодо розслідувань злочинів, скоєних колишніми високопосадовцями України та їх оточенням", - йдеться у повідомленні.

Луценко поінформував свого колегу про стан реформування ГПУ, зокрема щодо очищення системи прокуратури, одним із інструментів якого є щорічна таємна перевірка доброчесності прокурорів, та повідомив про завдання і цілі Генпрокуратури України на 2016-2017 роки.

Він також розповів про створення робочої групи внутрішньої безпеки з перевірки доброчесності працівників усіх ланок органів прокуратури. Основним завданням робочої групи, за його словами, стане співставлення рівня життя прокурора та легальних джерел доходів його сім’ї, зазначених у декларації.

Окрім того, Луценко повідомив про розпочатий конкурс на зайняття посад в Генеральній інспекції та утворення спеціальної комісії з відбору кандидатів, метою якої є формування незалежного та професійного органу, покликаного здійснювати нагляд за дотриманням законності співробітниками прокуратури.

Під час зустрічі Луценко і Ніцан домовилися прискорити процес опрацювання запитів про міжнародно-правову допомогу у кримінальних провадженнях. У цьому контексті сторони відзначили важливість підписання Меморандуму про співробітництво між Генеральною прокуратурою України та Міністерством юстиції Держави Ізраїль, який надасть новий поштовх двосторонньому міжнародно-правовому співробітництву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-