Оперативник НАБУ: Працівник прокуратури витяг ножа і став штрикати мені в око

Оперативник НАБУ: Працівник прокуратури витяг ножа і став штрикати мені в око

Відео
Укрінформ
Національне антикорупційне бюро оприлюднило відео зі свідченнями своїх оперативників, яких затримали та упродовж 11 годин допитували співробітники Генпрокуратури.

Зокрема, оперативники заявили, що співробітники ГПУ практично від самого початку знали, що затримали працівників НАБУ, однак поводилися з ними, як зі злочинцями.

Обидва чоловіки заявили, що на допиті до них застосували фізичну силу і психологічний вплив. Зокрема, одному з них працівник прокуратури з ножем погрожував "з живого шкуру спустити" та виколоти око.

Як зазначають у НАБУ, їхніх оперативників було затримано поблизу конспіративної квартири під час проведення санкціонованих негласних заходів у розслідуванні низки кримінальних проваджень за фактами неправомірних дій працівників департаменту ГПУ, які детективи НАБУ здійснюють протягом останніх місяців.

Оперативників  привезли у приміщення Генпрокуратури, де "незаконно утримували протягом 11-ти годин без складання протоколів затримання", зазначили у Бюро. У працівників НАБУ були вилучені особисті речі, техніка та документи.

За фактом дій працівників Генеральної прокуратури України 12 серпня зареєстровано кримінальне провадження за фактом незаконного викрадення працівників  НАБУ (ч. 2 ст. 146 ККУ), замах на порушення недоторканості житла (ч.3 ст 15, ч. 2 ст 162 ККУ),  грабіж (ч.2 ст. 186 ККУ),  зловживання владою або службовим становищем працівниками Генеральної прокуратури (ч.1 ст. 364 ККУ), втручання в діяльність працівників НАБУ (ч.2 ст. 343 ККУ), катування (ч.2 ст. 127 ККУ), погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу (ч.1. ст. 345 ККУ), розбій (ч.2 ст. 187 ККУ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-