Москаль не поїде на допит у ГПУ

Москаль не поїде на допит у ГПУ

Укрінформ
Очільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль не може прибути на допит до ГПУ у справі про підпал Будинку профспілок під час Майдану, бо не має права виїжджати за межі Закарпатської області  без дозволу Кабміну.

Про це він сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Я не можу прибути по одній причині. Я написав ГПУ. Я не маю права виїжджати за межі Закарпатської області як голова ОДА без дозволу Кабміну і Адміністрації Президента. Буде такий дозвіл – в будь-який час, вказаний ГПУ, я прибуду. Але чи я ... щось нове скажу? Мабуть скажуть ті, хто палили", - зазначив Москаль.

Він нагадав, що усі матеріали у цій справі зібрані комісією, яку він очолював, і передані до прокуратури.

Також Москаль висловив здивування, чому не судять співробітників спецслужб, причетних до підпалу, а запрошують на допит чиновників. "Підпалили (я як голова вже ТСК пізніше з’ясував) підрозділи «Альфа» СБУ. А чому на сьогоднішній час вони не в суді, а (посадовців -ред), починаючи від президента і закінчуючи таким дрібним чиновником, як я, запрошують на допити? - запитав він.

Нагадаємо, що прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook поінформувала, що слідчими ГПУ запрошуються у якості свідків чимало політиків та посадових осіб, які можуть повідомити важливу для слідства інформацію щодо подій на Євромайдані. Серед запрошених, зокрема, Петро Порошенко, Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов, Віталій Кличко, Андрій Парубій, Геннадій Москаль та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-